Den gamle hanen

Den gamle hanen hadde for lenge siden fått beskjed om at han skulle pensjoneres. Nyehanen var nettopp kommet inn i hønsegården, og han strenet over til Gamlehanen som akkurat hadde klatret ned av yndlingshøna si for andre gang den dagen.

- Se til å dra deg unna, sa Nyehanen. – Her skal det bli andre boller! Pakk deg! Forsvinn! Get lost! -

Au da, sa Gamlehanen, trist i røsten. – Vær litt jemenslig da. Kan vi ikke være to her i gården, -det er jo plenty høne for to her!

- Ålangtifra! Ikketaleomatvidelernosomhelst! Raus! Exit! Pell deg!

- Å, men vi kan vel diskutere dette her som voksne folk, sa Gamlehanen. Hva med en liten konkurranse mellom oss, – du ser jo både ung og sprek ut. Med de låra så løper du vel verre enn Vebjørn Rodal! La oss løpe om kapp rundt låven som står der borte. Dersom du vinner, så skal jeg pakke meg raus og ikke vise meg mer her i gården. Hvis jeg vinner, derimot, så skal du la meg få beholde to av yndlingshhønene mine, slik at jeg kan ha det litt godt og være lykkelig på gamle dager.

Jo, dette veddemålet var Nyehanen slett ikke redd for å gå inn på. -Greit det, gammel’n, lo han kjekt.

- Ja,ikke sant, sa Gamlehanen. Men du er jo så mye sprekere enn meg. Du kunne jo la meg få en fire fem meters forsprang, så blir det litt mindre ulikt!

- Jadda, gammel’n. Du kan få ti meter, for den del. Klar, ferdig, gå!

Men bak låven sto bonden for å holde litt øye med hvordan nyehanen kom seg tilrette i hønsegården. Og da han så hvordan dette utviklet seg, så ventet han til Nyehanen rundet låvehjørnet, så spente han til den så den trillet kast i kast, og så vred han halsen om på den og tok den med seg inn på kjøkkenet til kona.

- Jeg skjønner ikke dette her, jeg, kjære kone, sa bonden. – Nå er det den tredje homoseksuelle hanen jeg har fått tak i!!!

Tags: , , , ,

Skriv en kommentar

You must be logget inn for å skrive en kommentar.